Ιούνιος, 2019

24ιούν12:00 πμ11:59 μμΔιπλωματικές Εξετάσεις Βυζαντινής ΜουσικήςΕρευνητικό Ωδείο Χαλκίδας

Λεπτομέρειες Εκδήλωσης

Διπλωματικές Εξετάσεις Βυζαντινής Μουσικής – Ερευνητικό Ωδείο Χαλκίδας

Την εξεταστική Επιτροπή αποτέλεσαν η κ. Μαρία Τουλούμη, Διευθύντρια του Ερευνητικού Ωδείου Χαλκίδας, ο κ. Γρηγόρης Κακούρης, καθηγητής Β.Μ. και Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφιδνών, ο κ. Γρηγόρης Πετράτος, καθηγητής Β.Μ. και Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ομονοίας, ο κ. Νεκτάριος Λαμπρόπουλος, καθηγητής Β.Μ. και Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδας, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Κατσουλάκης, ο οποίος διαβεβαίωσε την σωστή διενέργεια των εξετάσεων και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Οι υποψήφιοι εξετάσθηκαν στο Πρακτικό Μέρος, την Θεωρία, Prima Vista, Γραφή καθ΄υπαγόρευση και μεταφορά στην Ευρωπαϊκή Μουσική, Διεύθυνση Χορού, ενώ παρουσίασαν και δύο μαθητές τους προκειμένου να λάβουν βαθμό Διδασκαλίας.
Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής έλαβαν η κ. Δέσποινα Γάσπαρη με βαθμό Άριστα και Α΄Βραβείο και ο κ. Επαμεινώνδας Κυριακάκης με βαθμό Άριστα, μαθητές και οι δύο του πολιού καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου και Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, κυρίου Σπυρίδωνος Σιμιτζή.
Τέλος, η Πρόεδρος της εξεταστικής κ. Τουλούμη συνεχάρη εκ μέρους της Επιτροπής τους Διπλωματούχους για τις εξαιρετικές επιδόσεις στις εξετάσεις, υπενθυμίζοντας το κύρος και το αντίκρισμα του τίτλου που τους αποδόθηκε και τον καθηγητή τους κ. Σιμιτζή, τονίζοντας ότι διδάσκει στους μαθητές του εκτός από την Βυζαντινή Μουσική και Ιεροψαλτικό ήθος και ύφος στο Αναλόγιο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ερευνητικό Ωδείο Χαλκίδας αποτελεί σημείο αναφοράς σχετικά με την εκμάθηση της Βυζαντινής Μουσικής στην πόλη της Χαλκίδας, αφού σε αυτό εφαρμόζεται με ακρίβεια και πιστότητα η μέθοδος και το ύφος διδασκαλίας που δίδασκε ο κ. Ιωάννης Μαργαζιώτης, καθηγητής του Ωδείου Αθηνών, και Διδάσκαλος του κ. Σιμιτζή.

Ώρα

(Δευτέρα) 12:00 πμ - 11:59 μμ

Τοποθεσία

Ερευνητικό Ωδείο Χαλκίδας

Μιχ.Κακαρά 38 & Αγγελάτου

Οργανωτής

Ερευνητικό Ωδείο ΧαλκίδαςΕρευνητικό Ωδείο Χαλκίδας2221 076757 Μιχ.Κακαρά 38 & Αγγελάτου