Παπαφιλίππου Άγγελος

Παπαφιλίππου Άγγελος

Ο Άγγελος Παπαφιλίππου σπούδασε και απέκτησε Πτυχίο κλασικής κιθάρας (1994) στο Εθνικό Ωδείο με καθηγητή τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Στη συνέχεια πήρε Δίπλωμα κιθάρας (2004) στο Σύγχρονο Ωδείο της Αθήνας με καθηγητή τον Ιάκωβο Κολανιάν.                                Έχει παρακολουθήσει masterclass με τον Αργεντινό συνθέτη και κιθαριστή Jorge Morel. Συμμετείχε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις κλασικής, jazz, rock, και έντεχνης ελληνικής μουσικής.  Ασχολήθηκε επίσης με την χορωδιακή μουσική ως χορωδό μέλος.

      Συνέθεσε έργα για κιθάρα και μουσική για θέατρο. Συνέθεσε την μουσική του CD που συνοδεύει το παραμύθι ‘’Στις γειτονιές του πενταγράμμου’’ το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιωλκός το 2012. Η μουσική του παίχτηκε σε απευθείας μετάδοση σε ραδιοφωνικές εκπομπές του 2ου και του 3ου προγράμματος της ΕΡΤ και απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από την κριτική του ηλεκτρονικού περιοδικού TAR.

      Έλαβε μέρος σε διεθνή μουσικά σεμινάρια (Κέρκυρα 1995, Πόρτο Χέλι 1997, Eρέτρια 2011) ως συνθέτης, εκτελεστής και καθηγητής. Έργο του (”Μικρό παραμύθι”) έχει διακριθεί στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό σύνθεσης για κιθάρα του Εθνικού Ωδείου (1998).

      Το 2016 συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης μουσικής για κινηματογράφο Maurice Ravel στην Ιταλία με το έργο του Little Life και ήταν ένας εκ των 20 φιναλίστ του διαγωνισμού στην κατηγορία Classical, όπου απέσπασε βραβείο και την τιμητική διάκριση για την πιο ρομαντική σύνθεση του διαγωνισμού.  Στα έργα του περιλαμβάνονται συνθέσεις για σόλο κιθάρα, κονσέρτο για δύο κιθάρες, έργα μουσικής δωματίου, μουσική για παιδικό θέατρο, μουσική για μοντέρνα μουσικά  σύνολα, καθώς και μουσική για κινηματογράφο.

     Διδάσκει στο Ερευνητικό Ωδείο Χαλκίδας, στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας και στη Μουσική Σχολή Αλιβερίου.