Δημήτρης Μακρής

Δημήτρης Μακρής

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα με τον Michael Nothdourft και τις ολοκλήρωσε με τον Παναγιώτη Δεληγιάννη όπου πήρε και το δίπλωμά του. Παράλληλα σπούδασε και ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης, Ενοργάνωσης Πνευστών και Φυγής) με τον Μελέτη Καρκαλούτσο, πτυχίο βιολιού με την Αλεξάνδρα Φώτου. Μαθήματα σύνθεσης με τον Γιάννη Αναστασόπουλο και τον Αλέξανδρο Καλογερά όπου πήρε και το δίπλωμά του.

 Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών με τον Αλέξανδρο Χρηστίδη. Μαθήματα Τζαζ αρμονίας και ενορχήστρωσης με τον Γιώργο Παυλάκο.

Ως καθηγητής του οργάνου διδάσκει από το 1993. Ως σολίστ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Ως συνθέτης έχει γράψει μουσική για  θέατρο, κινηματογράφο, μουσική δωματίου και σόλο έργα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσική Αθήνας, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο φεστιβάλ συγχρονης μουσικής Ηρακλείου και σε άλλες συναυλίες. Επίσεις το έργο «Απόλλων» για δύο κιθάρες παραγγελία του φεστιβάλ Παλαιού Φαλήρου, έχει εκδοθεί από Παπαγρηγορίου-Νάκα.

Ως ενορχηστρωτής έχει συνεργαστεί με το Melos Brass, 4/4 Guitar Quatret, του οποίου υπήρξε και ιδρυτικό μέλος, και για τον δίσκο της Άννας Δασκαλοπούλου «Αφού Αγαπάμε» στον οποίο είχε και την διεύθυνση παραγωγής.

Υπήρξε ιδρυτής του Λυρικού Ωδείου στην Αμάρυνθο (2002-2007). Έχει διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Μαρσύας στη Χαλκίδα και της μουσικής σχολής Δημήτρη Κωνσταντόπουλου στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα διδάσκει στο Ερευνητικό Ωδείο στη Χαλκίδα.