Δέδες Κωνσταντίνος

Δέδες Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Σπ. Δέδες τυγχάνει απόφοιτος του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας και φοιτητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών. Από νεαρής ηλικίας υπήρξε μέλος Βυζαντινής και Παραδοσιακής χορωδίας διδασκόμενος ταυτοχρόνως Αγιογραφία,  Παραδοσιακούς χορούς, Αρμόνιο και Βυζαντινή Μουσική.

Τον Ιούνιο του 2015 συμμετείχε στον Ε΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, τον οποίο Διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και απέσπασε το Β΄ Βραβείο, ενώ το ίδιο έτος  έλαβε μέρος σε Διαγωνισμό Ποιήματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Ο Πατροκοσμάς ο Αιτωλός» και έλαβε το Β΄Βραβείο. Από το 2014 – 2019 διακόνησε ως Λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χαλκίδος, ενώ στις 29 Μαίου 2016, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τον χειροθέτησε Αναγνώστη – Ιεροψάλτη.

Tον Ιανουάριο του 2019 έλαβε Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής από το Ερευνητικό Ωδείο Χαλκίδας και τον Αύγουστο του ιδίου έτους ανέλαβε την θέση του Πρωτοψάλτη στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου του Ευγενικού Κάτω Πατησίων.