Βάλια Σεβροπούλου

Βάλια Σεβροπούλου

Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο με την καθηγήτρια Τίνα Μαλικούτη απ΄ όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα (Άριστα Παμψηφεί και Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης) και ανώτερα θεωρητικά (Πτυχίο Αρμονίας) στο Ωδείο Athenaeum με τον καθηγητή Δημήτρη Μηνακάκη.

 Παράλληλα, σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου απ’ όπου πήρε μάστερ στον τομέα της Διοίκησης Πολιτισμού. Εργάστηκε στον τομέα αυτό σε αξιόλογους φορείς (ΙΕΜΑ και Ορχήστρα των Χρωμάτων) και συνεργάστηκε με την ομάδα παραγωγής των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Με την ολοκλήρωση των κλασικών σπουδών στο πιάνο ξεκίνησε την ενασχόληση της με τη jazz μουσική. Παρακολούθησε μαθήματα τζαζ πιάνου και αυτοσχεδιασμού στο Ωδείο Athenaeum με τους καθηγητές Γιώργο Κοντραφούρη και Σύλβιο Σύρρο.

Από το 2005 ζει στη Χαλκίδα και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συνεργαστεί με το Ωδείο Μαρσύας (2006 -2017)και από το 2018 διδάσκει στο Ερευνητικό Ωδείο κλασικό και μοντέρνο πιάνο καθώς και μοντέρνα θεωρητικά. 

Συμμετέχει ως βασικό μέλος σε τζαζ μπάντες (Blue Monkeys, Alone Together).